• Toimitus 6 € / ilmainen toimitus yli 70€ tilauksilla      
  •                 Yli 15.000 tyytyväistä asiakasta 
  •                 Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

Etnia

Etnias team i Colombia koppar (provsmakar och utvärderar) tusentals kaffe varje år för att kunna erbjuda dig säsongens bästa kaffe.

Vi är en kaffehandlare som åker runt och identifierar det bästa kaffet efter varje skörd och beslutar därefter vilka bönor som ska köpas in och importeras till Sverige, vi har därmed ett dynamiskt sortiment.

Med en inköps- och marknadschef från Colombia kan Etnia köpa kaffebönor direkt från enskilda kaffebönder och tillämpar så kallad ”Direct Trade” för alla våra kaffesorter.

Vi betalar kaffebonden ett högre inköpspris än det marknadsmässiga vilket medför att han i sin tur kan ge en högre ersättning till sina anställda och utveckla sina odlingsmetoder för en hållbar framtid. För oss innebär det att vi kan ha en miljövänligare process och kontrollera kvaliteten från skörd, torkning, tröskning, frakt, import, rostning till paketering. För dig som kaffedrickare innebär detta att du får ett exceptionellt kaffe och bidrar till en mer hållbar utveckling av kaffeproduktion.

Det importerade råkaffet tas emot i mikrorosteriet i Uppsala. Vi arbetar för att ta fram varje gårds unika egenskaper i koppen och därför erbjuder vi endast s.k single estate kaffe och inga blandningar. I Uppsala rostas sedan varje kaffesort med en unik rostprofil i en hantverksmässig process. Denna långsamma rostmetod ger ett lättrostat kaffe som tar fram kaffets bästa egenskaper och finaste smaker.

Näytä koko kuvaus
Tuotteet