• Toimitus 6 € / ilmainen toimitus yli 70€ tilauksilla      
  •                 Yli 15.000 tyytyväistä asiakasta 
  •                 Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

Miten valmistaa espresso?

Hyvä espresso valmistetaan hyvin puhdistetuilla välineillä. Veden tulee olla 90-93 asteista. Täytä koko suodatinosio kahvilla (n. 8-10 grammaa/kuppi). Oikealla jauhamisasteella ja oikealla määrällä kahvia, tulisi kahvin valua noin 20-30 sekunttia. Espresson uutmaku ja koostumus riippuuvat jauhatuskarkeudesta. Espressojauheen tuleekin olla mahdollisimman hienoksi jauhettua. 

 

Espresson tekemiseen sopivat monet useat kahvit ja parhaan maun antavat pavut ovatkin suurelta osalta makukysymyksiä. Koska espresso tulee kuitenkin Italiasta, ovat monet sitä mieltä että aito italialainen kahvi sopii parhaiten espressoon. Jos haluat testata jotain klassisimmista italialaisista espressopavuista, suosittelemme kokeilemaan Lavazzan kahvia, joka on Italian suurin ja suosituin kahvimerkki. Italiasta löytyy kuitenkin valtava määrä myös hieman pienempiä kahvipaahtimoja, jotka valmistavat ainutlaatuista espressokahvia, joten kokeile eri merkkejä löytääksesi suosikkisi. Meidän asiakkaidemme joukossa ovat Lavazzan lisäksi suosituimpia Kimbo Espresso sekä Caffé Mauro

Suuri osa italialaista espressopavuista sisältää sekoituksen Arabicapapuja sekä Robustapapuja. Robustakahvi tuo kahviin hieman erilaisen maun, joka on hieman vahvempi sekä vaahdoltaan paksumpi. Tämän vuoksi useat italialaiset espressokahvit koostuvat 20% tai jopa 50% Robustapavuista. 

Suosittelemme, että espressokahvi ostetaan aina kokonaisina kahvipapuina, sillä se tulisi valmistaa niin tuorejauhetusta kahvista kuin mahdollista. Tämä siksi, että kahvin kaikki aromit ja täyteläisyys säilyy parhaalla mahdollisella tavalla. 

Tuotteet