• Toimitus 6 € / ilmainen toimitus yli 70€ tilauksilla      
  •                 Yli 15.000 tyytyväistä asiakasta 
  •                 Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

Kuinka paahtaa kahvia kotona?

Kahvin kotona paahtaminen on oikeastaan melko yksinkertaista, mutta se vaatii tietyt edellytykset. 

Papuja voi paahtaa monilla eri tavoilla, mutta helpoin tapa on uunissa paahtaminen. Kahvi tulee paahtaa n. 220-250 asteessa. Olethan paikanpäällä paahtamisen ajan - se ei kestä kauan mutta paahtamisprosessi saattaa aiheuttaa voimakkaan savunhajun, joten on tärkeää että olet paikan päällä. Pavut sisältävät itsessään myös jonkun verran öljyä, joten on tärkeää että olet paikalla etkä jätä papuja paahtumaan liian pitkäksi aikaa, jotteivat ne ota tulta alleen. 

Kahvin kotipaahtamisen 101: 

  1. Laita uuni lämpenemään n. 220-230 asteeseen.  
  2. Aseta kunnon kerros raakakahvia pellille (n.250g). Huomioithan että papujen tulee olla yhdessä kerroksessa, eli katso etteivät ne mene päällekkäin. Pavut turpoavat paahtamisen aikana, joten älä täytä peltiä liian täyteen. 
  3. Laita pavut uuniin n. 10-15 minuutiksi. Voit halutessasi lyhentää paahtoaikaa aikaansaadaksesi vaaleamman paahdon.
  4. Papujen kuuluu paukkua hieman paahdon aikana - laajentuminen tapahtuu tällöin. Tämän tulisi tapahtua ennen kuin 10 minuuttia uuniinlaittamisesta on kulunut. Pavut voivat myös hieman hypähdellä pellillä. 
  5. Laita pavut heti paahtamisen jälkeen kulhoon ja kulhossa jääkaappiin. Pavut tulee laittaa kylmään mahdollisimman pian, jotta saat parhaat aromit esiin. Papuja on myös hyvä pyöritellä kulhossa niiden jähdyttämisen aikana. 
  6. Papujen tulee hengittää vähintään vuorokauden ajan ennen niiden säilömistä. 
  7. Säilö pavut kannelliseen purkkiin ja säilytä niitä viileässä. Papujen tulisi välttää turhaa kosketusta ilman kanssa, joten säilö ne mielellään niin ilmatiiviisti kuin mahdollista. 

Paahtoaika määrittää papujen paahtoasteen. Mitä kauemmin niitä siis paahdat, sitä tummapaahtoisempi lopputuloksesi on. Papujen eri maut tulevat myös erilailla esiin eri paahtoasteissa, joten testaa paahtamista myös eri lämpötiloissa vertaillaksesi eri makuja. Hyvän paahdon takaamiseksi on tärkeää että pelti on mahdollisimman tasainen. 

Tässä on sinulle ensikertalaiselle lyhyt ja helppo tiivistelmä. Paahtotapoja on kuitenkin paljon erilaisia, joten suosittelemme sinua testaamaan erilaisia variaatioita oppiaksesi itse kuinka paahtamisen kukin vaihe ja eri tapa vaikuttavat kahvin makuun. 

Olethan meihin yhteydessä jos raakakahvin paahtaminen kiinnostaa, niin selvitämme mahdollisuuden ostaa papuja sinulle kotiin paahdettavaksi. Tämä vaatii usein kuitenkin suurehkoja tilausmääriä. 

Jos haluat päästä helpommalla, testaa ammattilaisten valmiiksi paahtamia kahvipapuja kuten Lavazza Super Crema kahvipavut, Caffé Mauro Special Espresso kahvipavut ja Passalacqua Cremador kahvipapu. 

Tuotteet