• Toimitus 6 € / ilmainen toimitus yli 70€ tilauksilla      
  •                 Yli 15.000 tyytyväistä asiakasta 
  •                 Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

Ilmastokompensoi kahvisi! 

Lähes kaikki tekomme vaikuttavat jollain tavalla ilmastoon. Se pitää paikkansa myös juomamme kahvin osalta. Niin kahvin valmistus kuin sen kuljetuskin ovat osa ympäristöä kuormittavia päästöjä. Emme pysty näitä vaikutuksia täysin kumoamaan, mutta haluamme silti tehdä osamme ja tarjota myös sinulle mahdollisuuden ottaa vastuuta kahviharrastuksesta syntyvistä hiilidioksidipäästöistä. 

Ilmastokompensointi meillä tarkoittaa sitä, että arvioimme ensin minkälainen vaikutus milläkin aktiviteetilla on ympäristäöön. Meille näistä merkittävimmät ovat kahvin tuotanto ja kuljetus. Näissä prosesseissa syntyvät päästöt lasketaan hiilidioksidipäästöjen kilomäärissä. Kerätyt ilmastokompensaatiot välitetään eteenpäin partnerimme GoClimate avulla (https://www.goclimate.com/se). GoClimate auttaa meitä löytämään sertifioituja ympäristöprojekteja, joihin lahjoitamme keräämämme kompensaatiovarat. Näiden ympäristöprojektien avulla pyritään vähentämään kasvihuonekaasujen ilmastoon pääsemistä. Voit lukea lisää itse prosessista sekä meneillään olevista projekteista GoClimate:n sivuilta. 

Ilmastokompensointi on hyvä tapa ottaa vastuuta aiheuttamistamme kasvihuonepäästöistä tukemalla prodekteja joissa pyritään kestävällä tavalla vähentämään maailmalla syntyviä päästöjä. 

Kuinka nämä laskelmat sitten on tehty? Voit halutessasi lukea lisää (ruotsinkielisestä) blogipostauksestamme kaffe och klimatet. Voit myös lukea maidon ja vaihtoehtoisten tuotteiden vaikutuksista täältä: mjölk och mjölkalternativ.

  • Olemme päättäneet mennä korkeimman lukeman, eli 10kg CO2e/kg mukaisesti kaikissa kahvimerkeistä joilta emme ole saaneet tarkempaa tietoa. Ja rehellisesti sanottuna ketkään kysymämme merkit eivät tähän asti ole kyenneet sanomaan tarkkoja päästölukemiaan. 
  • Myös kuljetuspäästöt on laskettu pisimmän reitin mukaisesti, sillä se on vaikea määrittää asiakaskohtaisesti. Tämä tarkoittaa noin 1kg CO2e:tä per kuljetettava kahvikilo. 
  • GoClimate ostaa Gold Standardin myöntämiä ympäristöpisteitä. Tämä on WWF:n ja muiden ympäristöorganisaatioiden perustama järjestö, joka takaa korkeimman mahdollisen laadun ilmastoprojekteissa.

Nämä ovat meidän speksimmä asiaan. Valitsemalla korkeimmat mahdolliset päästövaikutukset ei ehkä ole täysin täsmällinen jokaisen tilauksen kohdalla, mutta mielestämme kompensaatiokustannukset ovat silti niin matalia että valitsimme mahdollisuuden kompensoida enemmin yläkanttiin. Jos lukemat ovat siis hieman tilauksestasi poikkeavia, olemme pahoillamme, ja toivomme että saat ehkä kompensaatiosta vielä entistä paremman mielen. 

Kaikki saamamme ekologiset kompensaatiot menevät suoraan ja lyhentämättöminä GoClimatille. 

Tuotteet