Pressopannulla saat helposti ja nopeasti hyvän kupin kahvia. Käydäämpäs kuitenkin ensin muutama kohta valmistuksesta läpi yhdessä jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tärkeintä valmistuksessa on kahvipurujen määrä sekä oikea jauhamisaste. Hyvän kahvin keittämiseksi pressokannulla tulisi kahvia olla noin 7g yhtä dl vettä kohti. Kahvipapujen jauhamisasteen tulisi olla asetettu hieman suodatinkahvia karkeammaksi. Asteikolla 1-10 tulisi purujen olla n. 8-9 kun taas suodatinkahvi jauhetaan yleisesti skaalalla 8-9.
Kahvin jauhamisen ja annostelun jälkeen on aika keittää vesi ja täyttää pressokannu kuumalla vedellä. Kannun tulisi tämän jälkeen antaa seisoa noin 3-4 minuuttia ennen kuin filtteri painetaan alas. Saadaksesi yhä pareman tuloksen suosittelemme hämmentämään kahvia hieman ennen filtterin paikoilleenasettamista.
Pressokannuun sopii usea eri kahvityyppi, kunhan vain muistat ajatella kahvipurujen jauhamisastetta. Pressokannuun sopiva kahvi on siis hieman suodatinkahvia karkeampaa, joten voit joko ostaa erikseen pressokeittämiseen tarkoitettua kahvia tai jauhaa pavut itse ennen kahvin valmistamista. Me suosittelemme pressokannun kaveriksi kahvimyllyä, jotta saat kahvista parhaat maut irti. Aloittelijan paras ystävä kahvin jauhamisessa on mielestämme Wilfan WSCG-2, joka on helppo ja hintalaatusuhteeltaan loistava. Kahvimyllyn avulla voit ostaa mieleisiäsi kahvipapujaj ja jauhaa ne itse nopeasti muutamassa sekunnissa ennen kahvin keittämistä. Saat takuulla täyteläisemmän ja herkullisemman kahvikupillisen paahtaessasi kahvipavut itse kotona.
Jos pidät italialaisesta kahvista on esimerkiksi Lavazza yksi maailman suosituimmista kahvin valmistajista. Lavazzalta löydätkin kymmeniä eri kahvipapuja. Jos haluat kuitenkin ostaa valmiiksi jauhettua ja pressopaahtoon tarkoitettua kahvia, suosittelemme Zoegasin pressokahvia.
Myös kofeiinitonta kahvia voi keittää yhtä lailla pressokannulla. Samaan tapaan tulee kofeiinittoman kahvin valmistuksessa muistaa kahvipurujen hieman karkeampi koostumus. Täältä löydät laajan valikoiman kofeiinittomia kahvipapuja jotka voit itse jauhaa kahvimyllyllä.
![]() |
|
![]() |
|