• Toimitus 6 € / ilmainen toimitus yli 70€ tilauksilla      
  •                 Yli 15.000 tyytyväistä asiakasta 
  •                 Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

Fillin Ceremonial Matcha Fillin Ceremonial Matcha


Tunnus:
FIL2

Fillin Ceremonial - Matcha-te - 100g

Unik Matcha från Fillin i Japan

Filin Ceremonial Grade Matcha kommer ifrån bergen nära Kyoto, där den när liggande floden och jorden tillsammans skapar prefekta förutsättningar för ordlingen. Alla blanden handplockas, ångas och sedan mals för att få det fina gröna pulvret. Detta ger en smak som få andra matcha sorter kommer i närheten av. Ett helt klart unikt te!

Vad är matcha?
Matcha är ett stenmalt grönt te från japan av högsta kvalitet. Endast den första vårskörden används och plantorna täcks med 90 % skugga upp till 21 dagar innan de plockas. Det ger ett blad som har tagit mer av vad jorden har att ge och bidrar till matchans höga innehåll av allt som te har att erbjuda.

Vad smakar matcha?
Det är svårt att beskriva smaken. Det är en grön smak som påminner om doften man känner i ett teplantage, men samtidigt rund och smörig. I japan håller man den femte grundsmaken umami högt och den är alltid närvarande i fint japanskt te.

Hur dricker man matcha?
Matcha tillreds traditionellt med en bambuvisp i en större teskål. Detta för att skummet som bildas är en stor del av smakupplevelsen precis som espressons crema. Matcha är därför inget man sippar på under en lång pratstund utan skall drickas så snart det serveras.

Matchans bakgrund:
Japan är den näst äldsta tenationen efter Kina, och matcha är det mest traditionella japanska sättet att dricka te på. Det var buddismen som to te till japan och inom den zenbuddistiska traditionen, där meditation är en viktig del, har matchan alltid spelat en betydelsefull roll som koncentrationshöjare vid lång koncentration och meditation men även som traditionell medicin. Matchan är också en viktig del av den strikta japanska teceremonin som har stått sig oförändrad sedan 1500talet.

Japansk teodling
Japan skiljer sig mycket från andra teproducerande länder. Man har specialiserat sig på grönt te och den inhemska konsumtionen överstiger den egna produktionen. Japan är också ett välutvecklat land vilket leder till att nästan all skörd och process sker maskinellt. Det kan låta lite osmakligt, men när det gäller japanskt te är det en stor bidragande faktor till den höga kvaliteten. En annan stor skillnad kommer från att bönderna äger den egna marken och att ekologiska metoder länge varit av högst vikt vilket gör japanska ekologiska teer till några av de absolut bästa.
 Tämä tuote ei valitettavasti ole valikoimaamme tällä hetkellä.

Etusivulle »

Sivukartta »
Tuotteet