• Toimitus 6 € / ilmainen toimitus yli 70€ tilauksilla      
  •                 Yli 15.000 tyytyväistä asiakasta 
  •                 Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

5 parasta kahvipapua vuonna 2022

5 parasta kahvipapua vuonna 2022

Olemme kysyneet teiltä, kahvinystäviltämme mitkä ovat vuoden 2022 parhaat kahvipavut. Arvosteluja on tullut paljon, joten olemme listanneet alle viidet parhaat kahvipavut teidän arvostelujenne ja omien susituksiemme yhdistelmänä.

Kaikki alla listatut kahvit ovat kokonaisia kahvipapuja, mikä tarkoittaa sitä, että tarvitset kahvimyllyn jotta voit juoda niitä kotona. Osa kahveista myydään kuitenkin myös valmiiksi jauhetuissa pakkauksissa. Jos juot mieluummin valmiiksi jauhettua kahvia, kurkkaa täältä laatimamme lista parhaista valmiiksi jauhetuista kahveista vuodelle 2022.


Niinkuin aina kahvipapujen kanssa, vaikuttaa papujen paahtoaste ja purujen määrä kahvin makuun. Jos kaipaat muistutusta kuinka nämä tekijät vaikuttavat kahviin, lukaise vielä läpi blogikirjoituksemme asian tiimoilta


Kahvivalikoimamme sisältää kahveja ympäri maailmaa, mutta listan huipulle päätyivät tällä kertaa italialaiset ja ruotsalaiset kahvit, sekä jokerina yksi saksalainen kahvimerkki.


Höpisemättä sen enempää, ohessa top 5 lista vuoden 2022 parhaista kahvipavuista!


1. Caffè del Doge Nero 

Täyteläisen runsasmakuinen kahvi Italiasta. Venetsialaiseen tyyliin kahvi koostuu sekä Arabica-, että Robustapavuista. Nämä eivät kuitenkaan ole mitä tahansa kahvipapuja, vaan kahvin Arabicapavut tulevat niin Alta Mogianan alueelta Brasiliasta sekä tarkasti valituilta alueilta Karibialla. Kaapi Royal Robustapavut tulevat puolestaan Intiasta. Kaikki pavut paahdetaan perinteiden mukaisesti Italiassa. Tämä kahvi sopii täydellisesti espressona nautittavaksi.

kahvipaussi.fi/fi/kahvit/kahvipavut/caffe-del-doge-nero-kaffebonor-1000g/


2. Caffè Mauro Special Espresso

Caffé Mauron De Luxe Caffé Mauron De Luxe on monen suosikki jo entuudestaan, mutta me haluamme nostaa Mauron Special Espresson näiden papujen rinnalle. Caffé Mauron Special Espresso on myöskin italialaiseen tapaan sekoitus Arabica-, ja Robustapapuja rikkaalla maulla. 

Kahvista löytyy suklaisia nyansseja ja se on De Luxeen verrattuna hieman vahvempi.


3. Lykke kaffegårdar Brazil Oj!

Ruotsalainen Lykke Kaffegårdar on hiljattain aloittanut kahvipaahtimo, jota kuitenkin pyörittävät jo pitkän kahviuran tehneet ja kahvin ammattilaiset. Lykken tämän hetken hittikahvi on nimeltään Brazil Oj. Niinkuin nimestäkin voi jo päätellä, kahvin maku antaa sen nauttijalle oj-elämyksen (tai ‘’wow-elämyksen’’ suomalaisittain) suklaisen pehmeällä koostumukseltaan. Lykken kahvi ei ole ainoastaan herkullista, mutta se on myös kestävän kehityksen mukaisesti tuotettu kahvi; Lykke omistaa koko tuotantoketjunsa ja pystyy täten kontrolloimaan koko prosessin laatua pavuista kahvikuppiin. Ja hei, voitko olla hymyilemättä nähdessäsi Lykken iloiset kahvipakkaukset?

kahvipaussi.fi/fi/kahvit/lykke-brasil-oj-kaffebonor-250g/


4. Passalacqua Mekico

Myös tämä kahvi on peräisin kahvikulttuurin ykkösmaasta Italiasta. Passalacquan suosikkikahveja ovat niin Mehari- kuin Cremador pavutkin, mutta Mekico kahvi ei mielestämme ole vielä saanut ansaitsemaansa arvostusta. Mekico on Passalacqualle ja italialaiselle kahviperinteelle hieman poikkeava kahvi, sillä se koostuu kokonaan Arabicapavuista. Kahvin makuprofiilista löydät pähkinän, karamellin ja suklaan vivahteita. Kokeile!

kahvipaussi.fi/fi/kahvit/passalacqua-mekico-100-arabica-kahvipavut-1kg


5. Zoégas Professional Ethiopia kokonaiset kahvipavut 750g

Zoégasin Ethiopia kahvi on niin kutsuttua Single Origin- kahvia. Kahvipavut tulevat nimensä mukaisesti kahvin alkuperäismaasta Etiopiasta.

Nämä kahvipavut kasvatetaan korkeassa ilmastossa, mikä vahvistaa papujen maku. Tämä siksi että ne kasvavat hitaasti ja saavat enemmän aromeja jotka ehtivät kehittyä pidemmän kypsymisprosessin aikana. Ei siis kovinkaan yllättävää, että nämä pavut pääsevät vuoden 2022 parhaiden kahvipapujen listalle. Zoégas Ethiopia on mausteinen ja tumma kahvi, josta löydät kanelin ja neilikan vivahteita. Yksinkertaisesti herkullinen kahvi.

kahvipaussi.fi/fi/kahvit/zoegas-professional-ethiopia-hela-bonor-750g/


JokeriMelitta Bella Crema Espresso

Melitta on Suomessa parhaiten tunnettu kahvifilttereistään, mutta myös Melittan kahvi on kasvattanut suosiotaan täällä vuosien mittaan. Bella Crema on Melittan espressokahvi, joka on hintalaatusuhteeltaan loistava. Se ei ole täysin rinnastettavissa parhaisiin kahveihimme, mutta hintaansa nähden se on todella hyvä kahvi ja halusimmekin nostaa listalle jonkun hieman edullisemman mutta silti herkullisen kahvin. .

kahvipaussi.fi/fi/kahvit/kahvipavut/melitta-bellacrema-espresso-1000g/

Tuotteet