• Toimitus 6 € / ilmainen toimitus yli 70€ tilauksilla      
  •                 Yli 10.000 tyytyväistä asiakasta 
  •                 Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

Vi introducerar: klimatkompensera ditt kaffe

Vi introducerar: klimatkompensera ditt kaffe

Vill du dricka kaffe med god(are) samvete?


Vi som driver sidan bryr oss om vår omvärld mycket. Vi arbetar inte bara med kaffe, utan vi vill göra kaffevärlden, och världen, bättre om vi kan.

Vi har redan sedan innan fokuserad på att erbjuda stort utbud av koffeinfritt kaffe tex, för att hjälpa de som vill njuta av olika kaffesorter men som inte tål koffein eller som måste sova bra och inte klarar av koffein på kvällen.

Vi har även länge haft ett separat utbud och lyft fram fairtrademärkt kaffe, för de som vill att det ska vara så bra arbetsvillkor som möjligt i de kaffeproducerande länderna.

Sedan har klimatfrågorna kommit. För ett år sedan redan gjorde vi en djupdykning i det med kaffe och klimatet, och det visade sig kaffe hade mindre klimatpåverkan än vi först trodde (med tanke på att det skeppas långa avstånd). Det visade sig vid denna djupdykning att bland de största klimatpåverkan av kaffe är faktiskt om du har mjölk i kaffet eller ej, eller om du använder alternativa mjölkdrycker. Så det skrev vi om också.

Nu tar vi det hela ett steg till - vi erbjuder nu alla kunder att klimatkompensera för de CO2 utsläpp som orsakas av både kaffet och dess transport vid sitt köp. Denna klimatkompensation går till genom att minska utsläppen av CO2 i olika projekt runt om i världen. Dessa projekt är certifierade enligt en standard som WWF har tagit fram, för att säkerställa det är verkligen saker som minskar CO2 utsläpp, och inte att de hade gjorts ändå eller inte har effekt. Det vill säga vi ser till att CO2 utsläppen från kaffet, och frakten, fångas upp eller kompenseras på annat sätt - precis som om de aldrig hade skett. På så sätt minskas CO2 halten i atmosfären, och klimatkrisen kan motverkas lite.

Det visar sig det kostar inte mycket att klimatkompensera sitt köp. Vi har till och med tagit i, och beräknad det på de högsta värden av CO2 för kaffesorter vi inte har exakt data på (vilket de flesta leverantörer tyvärr inte kunnat förse oss med, än i varje fall). Och vi räknar även med de mest ”dåliga” transporterna i Sverige. Ändå hamnar kostnaden för klimatkompensation på 12-35 kr per order (beroende på vilken mängd man köper).

Så vill du köpa kaffe på ett CO2 neutralt sätt, så välj att klimatkompensera för det i kassan. Alla pengar går oavkortad till GoClimate, en svensk organisation som specialiserad på att maximera effekten av klimatkompensation. Du kan läsa mer här.


Tuotteet