Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

PASSALACQUA KAHVIPAAHTIMO - KAHVIA NAPOLISTA

PASSALACQUA KAHVIPAVUT

Passalacquan historia alkoi pienenä perheomisteisena kahvipaahtimona jo vuonna 1948. Paahtimo on edelleen perheyritys, nyt jo kolmannessa sukupolvessa.  Alun alkaen Passalacqua oli pieni kahvipaahtimo, jossa kaikki kahvi paahdettiin yhdessä pienessä paahtimessa.

Paahtimo on ennen kaikkea erikoistunut espressopapuihin ja espressokoneisiin. Kahvia löytyy niin papuina kuin valmiiksi jauhettuna. Paahtimon suosituimpia kahvilaatuja ovat Mehari, Cremador, Mekico ja Blue Mountain-kahvi Harem. Passalacqua kahvi on tunnettu myös pakkausten ikonisesta designista, jossa intiaani nuolee huuliaan. Sama intiaanihahmo löytyy lähes kaikista heidän kahvipakkauksistaan. Näin Passalacquan leikkisä, keltaisilla ja selkeillä väreillä kuvitettu pakkaus erottuu usein muista kahvipaahtimoista.

Passalacqua on vuosien varrella kasvanut ja heidän kahvistaan on tullut yhä suositumpaa, sekä Italiassa että maan rajojen ulkopuolella. Jo muutaman vuoden kuluttua yrityksen perustamisesta se otti kunnollisen kasvupyrähdyksen. Nykyään yritys paahtaa kahvia yli 3000 kg tunnissa, ja sen toiminta on siirtynyt 5000 neliön kokoiseen tehtaaseen Casavatoreen, lähelle Napolia.

Passalacquan kahveja löytyy ympäri maailmaa, mutta he pitävät kahvinpaahtoa edelleen arvostettuna käsityönä. Passalacquan tavoitteena on säilyttää napolilainen kahviperinne ja luoda käyttämilleen kahvipavuille paahto, josta tulee erinomaista kahvia. Passalacqua on nimi, joka on helppo kirjoittaa väärin. Joskus se kirjoitetaan Pasalacqua tai Passalaqua. Yrityksen nimi on itse asiassa italialainen sukunimi, ja tarkoittaa pursimiestä. Monien nimien tavoin myös tämä on saanut alkunsa vanhasta ammatista, jota on ajan kuluessa alettu käyttää sukunimenä.