Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

Mokaflor Caffé Verde Kenya vihreät kahvipavut 250g

  • 19 EUR
Varastossa
Tuotenumero: V17282

Mokaflor Caffé Verde Kenya AA -vihreät kahvipavut 250g

Raakakahvia kotipaahtamiseen. Mokaflorin Keniasta peräisin olevat vihreät kahvipavut.

AA on vihreiden kahvipapujen mitta, eikä kahvilajike kuten moni luulee. Se on suurin kahvipapujen luokka Keniassa (ja Itä-Afrikassa), ja se yleensä vastaa parempaa papujen laatua. Suosituin lajike laadukkaaseen kahviin Keniasta on Blue Mountain, joka on jalostettu kahvipapu Jamaikan vuoristossa normaalisti kasvavasta Jamaica Blue Mountain kahvipavusta.

Tietoa raakakahvista:

Tämä kahvi on keskimäärin luokiteltu 18-19 luokituksella, joka vaihtelee erittäin alhaisesta nollaan.

Raakakahvin säilyvyys on noin 2 vuotta (sadonkorjuusta), kun kahvia säilytetään oikein. Vihreät kahvipavut tulisi säilyttää ilmatiiviisti ja mieluiten pimeässä tasaisessa viileässä lämpötilassa.

Kahvipavut ovat kasvaneet 1100-1400 metrin korkeudessa merenpinnasta.

Mitä on agtron?

Agtron-asteikko on mittakaava, jolla kahvipapujen paahdettavuutta mitataan. Asteikko vaihtelee 0-110, jossa korkeimmat pisteet ovat vaaleimpia ja alimmat pisteet ovat tummimpia. Esimerkiksi ranskalainen paahdettu kahvi on usein noin 25, keskipaahtoiset ovat yleensä välillä 61-50. On olemassa useita tummia paahdotuksia, jotka voivat olla jossain 26-51 Agtronin välillä.

Kahvin paahtaminen kotona:

Jos halua paahtaa kahvipavut italialaiseen espressoon (agtron 50-55), saat hienon creman pähkinäisillä sävyillä. Kahvin aromit ovat selvästi mausteisia kardemumman, muskottipähkinän ja tupakan vivahteilla. Runko on kevyt ja johdonmukainen, ja siinä on selkeä happo. Tämä tekee kahvista kevyen ja hyvin tasapainoisen espressokupin.

Jos haluat paahtaa raakakahvin mokka- tai suodatinkahvina (agtron 65-70, vaalea/keskiruoste), kahvi saa yrttisen maun, jossa on kukkaisia vivahteita ja samalla mausteinen tunne. Kahvissa on voimakas happamuus.

Jos olet kiinnostunut ostamaan suuremman määrän raakakahvia, ota yhteyttä osoitteeseen [email protected], niin voimme järjestää sen sinulle!