• Toimitus 6 € / ilmainen toimitus yli 70€ tilauksilla      
  •                 Yli 15.000 tyytyväistä asiakasta 
  •                 Suuri valikoima kahvia ja kahvikoneita

Erikoiskahvi

Tästä kategoriasta löydät kaikki erikoiskahvimme. Löydät sekä ruotsalaisia kahvipaahtimoja sekä useita italialaisia paahtimoja. 

Mitä on erikoiskahvi? 

Saatat usein törmätä tuotteisiin tai ertikkeleihin joissa puhutaan erikoiskahvistä, mutta mitä termi oikeastaan tarkoittaa? Erikoiskahvi on termi, jolla on useita eri määritelmiä. Meille erikoiskahvi tarkoittaa kuitenkin arvostelutaulukkoa, jossa kahvin laadun tulee saavuttaa vähintään 80/100 pistettä tietyllä arvostelusysteemillä.  

SCA:lla (Specialty Coffee Association) on tästä pidempi kuvaus, jossa kahvia ei arvostella pistetaulukon mukaisesti, vaan siinä keskitytään laatuun ja viljelytapaan. Viljelyyn liittyvät kriteerit pitävät sisällään esimekiksi kahvin kasvattamisen ja papujen paahtamisen.

Erikoiskahvia voidaan usein tuottaa pienemmissä erissä, minkä takia erikoiskahvia tuottavat valmistajat ovat yleensä pienpaahtimoja. Suurien kahvipaahtimojen on usein vaikea valmistaa pieniä kahvieriä, minkä takia on harvinaisempaa löytää erikoiskahvia suurten kahvipaahtimojen valikoimasta. 

Erikoiskahvi on myös usein Fairtrade tai Eko-merkittyä, sillä pienpaahtimot arvostavat usein kahvin oikeaoppista viljelyä ja olosuhteiden oikeudenmukaisuutta. Pakkauksista ei aina välttämättä kuitenkaan löydy näitä virallisia merkintöjä, sillä ne voivat olla kalliita pienpaahtimoille. Erikoiskahvi on myös usein Single Origin-kahvia, eli yhdessä alkuperässä tuotettua kahvia, taikka korkeissa olosuhteissa kasvatettua Strictly High Grown kahvia. 

Meidän valikoimastamme löydät erikoiskahveja mm. Kopilta, Johan & Nyströmiltä ja Uppsala Kafferosterilta

 

Näytä koko kuvaus

Etkö löydä etsimääsi erikoiskahvia? Laita meille viestiä osoitteeseen order@nybryggt.nu niin katsomme josko saisimme suosikkikahvisi valikoimaamme. 

Erikoiskahvin valmistaja?

Puuttuuko valikoimastamme vielä teidän kahvinne? Laitattehan meille viestiä - tuemme mielellämme pieniäkin kahvipaahtimoja ja testaamme uusia kahvimerkkejä.

 

Tuotteet